contenidos propiedad de LETRA A LETRA CONTENIDOS S.L- más información en customer@letraaletra.com

inicio

secciones:

actualidad

opinión

marketing

cine

conciertos

cultura

deportes

teatro

motor

empresa

sociedad

salud

viajes

inmobiliaria

reportajes

entrevistas902 88 54 59
www.letraaletra.com
Notas de Prensa

28 taulells ceràmics d“estil gòtic del Castell d“Alaquàs recuperats per la Policía autonòmica
La Policia de la Generalitat intervé 28 taulells ceràmics d“estil gòtic, espoliats del Castell d“Alaquàs, que estaven a la venda en Internet

policia1.jpg El grup de Patrimoni Històric de la Policia de la Generalitat ha intervingut 28 taulells ceràmics d“estil gòtic del segle XV, que estaven anunciats per a la seua venda en Internet per un valor de 2.614 euros.

Dels taulells, un total de 23 peces, tenen les mateixes característiques i mesures que les espoliades al Castell d“Alaquàs en els anys en què el monument, declarat Històric Artístic, va estar en mans privades.

Les recerques per part del grup de Patrimoni Històric es van iniciar a partir d“un escrit remès per l“alcaldessa d“Alaquàs, Elvira García, al departament d“Inspecció de Patrimoni Cultural de la Conselleria d“Educació, Recerca, Cultura i Esport, en el qual s“alertava que estaven a la venda en Internet, taulells que podrien pertànyer a part del paviment ceràmic desaparegut del Castell d“Alaquàs.

En el citat escrit se sol·licitava que es realitzaren les gestions oportunes per identificar el paviment ceràmic publicitat en Internet i, si procedia, foren retornades aquestes peces a l“Ajuntament d“Alaquàs, titular de l“immoble.

Després del rastreig oportú per part dels agents de la Policia de la Generalitat en antiquaris i diversos portals d“Internet, es van localitzar diferents anuncis en els quals es publicitaven taulells de les mateixes característiques als inventariats al Castell d“Alaquàs, alguns indicant fins i tot la procedència. A continuació, es va localitzar als venedors i se“ls va intervenir els taulells de forma cautelar.

El director de l“Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha explicat que “accions com aquesta són les que han motivat la preparació d“un curs de formació dirigit a les Policies Locals“. Aquesta formació està ja enllestida i només falta signar el conveni amb la Direcció general de Cultura i Patrimoni de la Conselleria d“Educació, Recerca, Cultura i Esports.

Per la seua banda, l“alcaldessa d“Alaquàs, Elvira García, ha agraït “la rapidesa, eficàcia i efectivitat de la Policia de la Generalitat en matèries tan sensibles per als valencians com el Patrimoni“.

168 milions d“euros en 25 anys

El Comissari, cap de la Unitat del Cos Nacional de Policia adscrita a la Generalitat, ha regalat a l“alcaldesa un exemplar de “El Palau Senyorial d“Alaquàs“ de J.M. Manuel Cortina, editat en 1922 pel Centre de Cultura Valenciana, i ha destacat que en els 25 anys d“existència de la Policia de la Generalitat la recuperació d“elements patrimonials tenen un valor de 168 milions d“euros.

Per determinar l“origen dels taulells s“ha comptat amb la col·laboració del director del Museu Nacional de Ceràmica, Jaume Coll, un dels especialistes en ceràmica, en àmbits nacional i internacional, qui en el seu informe ha trobat en 23 dels taulells intervinguts similituds a les peces ceràmiques desaparegudes del Castell d“Alaquàs.

Tota la documentació i recerca realitzada pels agents del grup de Patrimoni de la Policia de la Generalitat s“ha posat en coneixement de la Fiscalia Provincial de València.

El Castell d“Alaquàs va ser declarat Monument Nacional Artístic-Arquitectònic per la Real Ordre de 21 d“abril de l“any 1918 del rei Alfonso XIII. Posteriorment, és declarat Bé d“Interès Cultural, l“1 de desembre de l“any 1999 encara que no va passar a titularitat municipal, després d“una expropiació, fins a 2003.
volver a inicio
902 88 54 59
www.letraaletra.com
Notas de Prensa